Lille Tambur skal ut i England

Nitten år etter utgivelsen i Norge skal romanen Lille Tambur git ut i England. Tittelen er blitt "Little Drummer" og romanen er som vanlig oversatt av Don Bartlett. Forlaget er som vanlig Orenda Books. Nå pågår en bloggturne for boka på øya. Ulike Bloggere har lest og gir romanen sin anmeldelse. Little Drummer lanseres 26. maiLittle Drummer Vis 1

Flere godord om Lazarus

Marit Egaas i Stavanger Aftenblad har en flott lesing av Lazarus og triller terningen til fem. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Arild Rønsen i Nettavisen mener Kjell Ola Dahl . . ."befester sin rolle i det aller øverste sjiktetblant norske krimforfattere.
Du kan lese hele anmeldelsen her.

Lazarus anmeldt

Leif Ekle i Nrk skriver:
Det er mange grunner til at denne romanen er vellykket. En av dem er det egne, tydelige språket, der dialogene leses og oppleves som om de var samtaler som leseren lytter til. Et skiftende driv mellom steder og personer mens handlingen går framover av egen maskin, er en annen. Solid historisk og geografisk research, tydelige tids- og stockholmsbilder, er et tredje.

Les hele anmeldelsen her!

Dagbladet skriver:
. . .
med et behagelig språk og passe driv, en overbevisende tidskoloritt, språk og typer – nyanserer Dahl etterkrigstidas svart-hvitt bilde av skurker og helter.

Ny roman

Fredag 11. mars kom Lazarus ut i en bokhandel nær deg. Lazarus er en historisk roman med handling fra det norske eksilmiljøet i Stockholm under krigen. Det er en kriminalhistorie. Den norske kureren Daniel Berkåk blir funnet drept på norsk side av Jensen. Saken blir lemfeldig etterforsket av det norske Statspolitiet. Men i den norske legasjon i Stockholm setter man saken i sammenheng med spionasje. De vil ha saken oppklart og Jomar Kraby, forfatter i eksil, får oppdraget. Lazarus er allerede solgt til utgivelse i England, USA, Canada, Australia og New Zealand. Lazarus vil bli oversatt til engelsk av Don Bartlett.

Kureren til Italia

Kureren har fått tittelen La donna di Oslo – Oversatt av Giovanna Paterniti og med omslagsdesign av Fabio Visintin.

Ute 18. mars. Vi ønsker boka lykke til!


Skjermbilde 2021-03-03 kl. 07.33.37