Mine bøker

Kureren får skryt i britisk presse


Daily Mail fredag 8 mars og og Saturday Times lørdag 9. mars Samtidig pågått bloggturneen. Boka rev ute 21. mars.


The Courier, Daily Mail review, 08.03.18The Courier, The Times review, 9.3.2019

Bloggturne

Kureren – The Courier skal på turne mellom bloggere i England. Turneen starter fredag første mars og varer måneden ut. Formell lanseringsdato for THe Courier er 21. mars.

Her kan du følge hvilke bloggere som skal anmelde boka til hvilken dato

Blogtourthecourier

Turné i mars!

4. mars, Waterstones bokhandel i Edinburgh, 5 mars, Waterstones Manchester, 6 mars, Waterstones Birmingham og 7. mars, Waterstones Hungerford.

Super gjeng å reise rundt med - The Orenda Roadshow!

Vel Møtt!


ROAD SHOW Waterstones Edinburgh

The Courier - e-book out today

The 21st of January 2019. Publication day for the e-book edition of The Courier. in england and other english spoken countries.
The novel is translated by Don Bartlett.
All readers: Enjoy!!
In two months, the 21st of march 2019 the paperback is out too.

Wanna read mare about it, check it out here! The Courier at Amazon

Pasted Graphic

Times Litfest - Kolkata and Delhi

Kjell Ola Dahl will attend the Times Litfest in Kolkata the 25th of november and in Delhi the 2.nd of december. Dahl will be on stage with Hallgrimur Helgason, writer from Iceland.

Check it out!

Times littlest Kolkata.

Times littlest Delhi

Søsteren i Danmark

I dag, 9 november, lanseres Søsteren i Danmark. Forlegger er som alltid Modtryk og oversettelsen er gjort av Ilse M. Haugaard

Lekkert omslag - som vanlig designet av Henrik Koizsch.

Soesteren danmark

Omslaget til den britiske utgivelsen av Kureren er klart. Boka vil bli tilgjengelig i bokhandel i april 2019.
Men omslaget er lekkert.

The Courior VIS 1

Kurerens suksess i Sverige fortsetter

Kureren (Täcknamn Hilde) holder fortsatt koken i Sverige. I Svenska Dagbladet 10 juli blir den anmeldt som en av de beste "Sommardeckarna" Professor i litteraturvetenskap Magnus Persson anbefaler romanen og skriver at Dahl er …"skicklig på att skriva fram en tidsperiod som inte ligger så långt borta, men vars efterverkningar fortsätter att göra sig kända på oväntade sätt." og at romanen er …"Drabbande läsning!"

Søsteren høster gode kritikker

Min siste roman i serien om Gunnarstranda og Frølich er ute i en bokhandel nær deg! Anmelder Leif ekle i NRK liker det han leser. Du kan lese Ekles anmeldelse av Søsteren her

Romanen høster gode ord også i VG, i BOK 365 og i Stavanger Aftenblad!

Gjør soldagen mer meningsfull og ta med deg Søsteren på stranda!

Og nå - The real thing!

IMG_2106

Søsteren er ankommet. Mine frieksemplarer fra Gyldendal og fra Bokklubben. Og ryktet går om at den allerede er i enkelte bokhandler!

The Ice Swimmer

Nå i helga var det Newcastle noir. Sjekk ut @newcastlenoir2018 på Twitter, Instagram og Facebook. Den 17- 20 mai deltar jeg på CrimeFest i Bristol: @Crimefest. Deltar i to paneler - første på torsdagen og det neste på lørdagen. Og i dag er det ganske nøyaktig tre uker til Søsteren - min nyeste kriminalroman er i en bokhandel nær deg.

Mer heder til Kureren i Sverige!

Anmelderen Bengt Eriksson skriver i avisen Ystads Allehanda blant annet:


"Täcknamn: Hilde" är en berättelse om andra världskriget och dess människor, i Norge och delvis i Sverige, men också ett slags facit till alla krig som hela tiden pågår i världen, till dagens människor och flyktingar, hur man borde tänka sig att de kan påverkas och bli av sina krigs- och flyktupplevelser. 
Kjell Ola Dahl har åstadkommit en välskriven och underhållande, allmängiltig och djupt mänsklig andravärldskrigsroman - med kriminellt innehåll.

Boken fikk også tidligere fått fin omtale i Sveriges Television, av Monica Lindgren:

«Den beste spenningsromanen jeg har lest på veldig lenge. Den har alt. Utsøkt, elegant, svært
velskrevet.»

Utvalg av bloggere som roser Täcknamn hilde:
http://ibokhyllan.blogspot.no/2018/03/tacknamn-hilde-av-kjell-ola-dahl.html

http://zellysbokblogg.blogspot.no/2018/04/tacknamn-hilde-av-kjell-ola-dahl.html

http://mysterierna.blogspot.no/2018/04/tacknamn-hilde-av-kjell-ola-dahl.html

http://boklysten.blogspot.no/2018/04/recension-tacknamn-hilde-av-kjell-ola.html


Sa jeg at boken selger svært godt i Sverige? Nei. Nå har jeg sagt det!

tn_hilde

Bloggturne i England og USA

Her kan du følge anmeldesene på Isbaderen i England ut april. du kan også følge på Twitter @ko_dahl
ice swimmer blog poster 2018

Omslaget er klart

Snart i en bokhandel nær deg (hvis du er litt tålmodig). Frittstående historie i serien om Gunnarstranda og Frølich.
SØSTEREN_omslag

Ny bok i juni

Bok nummer ni i serien om Gunnarstranda kommer i juni. Romanen har fått tittel Søsteren.

Kjell Ola Dahl til CrimeFest i mai

crimefestlogo

The Ice Swimmer

Da har jeg fått første eks av Isbaderen på engelsk, eminent oversatt av Don Bartlett. Blir alltid litt andektig over slike hendelser. Den vil være i salg i bokhandler i april. Den er allerede tilgjengelig på e-bok.

Jeg ønsker boka lykke til!


isbaderbilde_oslo

Kureren i Sverige

Kureren slippes i Sverige 12. mars. Tittelen blir Täcknamn Hilde. Stilfullt og lekkert omslag.tn_hilde

Bokåret 2018

Da blir det kriminalroman i 2018, bok nummer ni i serien om Gunnarstranda.

Slik så det ut i tekstbehandleren
for et par dager siden.

Tittelen holder jeg for meg selv foreløpig.

Pasted Graphic

Det blir utgivelse i England/USA/Canada også i år. Don Bartlett har oversatt Isbaderen (bok nummer åtte i serien). Tittelen er The Ice Swimmer og blir utgitt i april. Jeg er i den forbindelse invitert til to festivaler i England – Newcastle Noir og Edinburgh Literary festival. Muligens blir det flere invitasjoner. Karen Sullivan i Orenda books har også kjøpt Kureren og årets roman. Dermed er det sikret flere utgivelser på det britiske markedet.

Statius for Kureren er at den også er klar for utgivelse i Tyskland, Italia og Sverige.

I London på 17. mai

Nærmere bestemt Waterstones bokhandel på Picadilly.
Vi er en flott gruppe forfattere fra min engelske folegger – ORENDA. norske deltakere er foruten undertegnede – Thomas Enger og Gunnar Staalesen. Skulle du være i nærheten, så stikk innom! Det begynner klokka halv sju.

Pasted Graphic

Kvinnen i plast ute i England

faithless

Da er Kvinnen i Plast ute i England, Skottland osv. Forlaget Orenda gir den ut.Don Bartlett har gitt en flott oversettelse. Jeg skal promotere boka i Newcastle, i Bristol og i Edinburgh senere i år. Blir stas.

Kureren i Mammut

Du kan nå gjøre et kupp og får den prisbelønnede romanen Kureren i en bokhandel nær deg – men til sterkt redusert pris! På mammutsalget koster Kureren kr. 149-

Kjell Ola Dahl til Bristol i mai

Jeg er blitt invitert til Crime-fest i Bristol i Mai.

Det er andre gang jeg har gleden av å delta på festivalen.

Det britiske folaget Orenda books med den karismatiske Karen Sullivan i spissen, har kjøpt to bøker om Gunnarstranda ifor utgivelse England. Den første – Kvinnen i plast skal ut i april med tittelen Faithless. Super oversettelse gjort av Don Bartlett.

Don har også oversatt de fire første bøkene om Gunnarstranda til engelsk. Tilene er - Lethal investments, The last fix, the man in the window og The fourth man.

Orenda har også kjøpt romanen Isbaderen. Men i mai bærer det altså av sted til Bristol og Crime-Fest for å promotere Faithless

Sjekk ut siden til Crime-Fest her!

Katastrofen og Skandalene

omslag_ss2

Mandag 16. januar 2017 er min nye bok å finne i bokhandelen. Scandinavian Star - katastrofen og skandalene.
Boken tar for seg hele historien. Mordbrasnnen som tok livet av 158 mennesker natt til 7. april 1990

Katastrofen Scandinavian Star framstår som et nasjonalt traume. Saken har ridd nasjonen fra skipet ble stukket i brann 7. april 1990 og fram til i dag. Mysteriet om hvem som sto bak mordbrannen og massedrapene er fortsatt uløst. Politiet har henlagt saken to ganger. Allikevel er ikke saken over. I skrivende stund arbeider en granskings- kommisjon nedsatt av Stortinget, som etter planen skal legge fram sin rapport i 2017. Siden mysteriet fortsatt vil framstå som uløst, vil saken neppe bli parkert med kommisjonens utredning.


Da jeg ga ut boken
Dødens Seilas – Scandinavian Star og gåtene i 2012, hadde Norges Riksadvokat nettopp avvist den fjerde gjenopptakelsesbegjæringen om ny etterforskning. Siden måtte Riks- advokaten snu. Det innebærer at det gjennom de siste tre årene er blitt lagt ned store ressurser i politiarbeid – og grasrotbevegelsen som krever svar om hva som egentlig skjedde redselsdøgnene mellom 6. og 8. april 1990 har vokst. Ja, det har faktisk skjedd mer i saken om Scandinavian Star i løpet av de re årene etter at forrige bok kom ut, enn i tiden fra katastrofen var et faktum til første bok kom ut. Men sto ets tilgjengelighet har vært fragmentert. Styrte lekkasjer fra politiet til utvalgte aviser er bare én side av saken. Artikler, kronikker og nyhetsklipp i pressen er lite egnet til å gi en samlet framstilling. Derfor er tiden moden for å skrive en ny bok, en som tar for seg sakens fulle bredde og slik belyser hvorfor saken vil fortsette å herje i offentligheten på tross av politiets siste henleggelse.


Denne nye boken gir en sammenfatning av sakens historie og status med spesielt fokus på utviklingen som har skjedd etter at forrige bok kom ut. Bevegelsen av aktivister som har ledet an for å få politiet til å starte etterforskning samt engasjerte politikere og presse har vokst i omfang. Det har kommet fram nye funn og nye analyser. I tillegg har politiets nye etterforskning gjort at tidligere ukjente og i enkelte tilfeller sensurerte dokumenter er kommet fram i lyset. Politiet har også gjennomført avhør av sentrale folk som tidligere enten er blitt oversett eller har unndratt seg politiets søkelys. Jeg har samarbeidet med aktuelle aktører i saken, både Støttegruppen og Stiftelsen
. Jeg har i tillegg hatt tilgang til politiets dokumenter, både fra 1990 og dokumentene fra etterforskningen som ledet fram til henleggelsen av saken i august 2016. Dermed gir denne boken et riktigere bilde av katastrofen og følgene av den enn hva politiet presenterte som fasit da de valgte å henlegge saken for andre gang.

Du finner boken i en bokhandel nær deg. Eller du kan kjøpe boken her.

God Jul!

Året nærmer seg slutten. Det har skjedd mye dette året. Det er tid for å se fram mot neste. Det første skjer 16. januar. Da blir boka om Scandinavian Star å finne i en bokhandel nær deg. I mellomtiden: Nyt jula og alt den bærer med seg!

IMG_0594

Kureren til Sverige

Kureren gjør suksess i Danmark og nå er den også solgt til Sverige. Gyldendal Agency melder at romanen Kureren er solgt til forlaget Bokfabriken som skal gi ut romanen neste år.

Gunnarstranda til England - igjen

Forlaget ORENDA BOOKS har kjøpt to bøker i serien om Gunnarstranda. 'Kvinnen i plast' og 'Isbaderen'. Først ut er Kvinnen i plast. Den engelske tittelen blir 'Faithless'. Romanen er oversatt av Don Bartlett (som også har oversatt de fire andre som allerede er på det engelske markedet) Faithless skal ut på det britiske markedet i april neste år. Jeg gleder meg!