Siste nytt i saken Scandinavian Star

Det har skjedd mye etter at boka mi –Dødens Seilas, Scandianvian Star og gåtene kom ut. Nå sist helg i Bergen ble det avholdt pressekonferanse dekket av NRK Tv, TV 2, Dansk TV (DR1), SVT, Svensk TV4, Dagbladet, Aftenposten, NTB, Bergensavisa og en rekke andre aviser.

Trykket er massivt. Selv ble jeg invitert til Dagsnytt 18 9 april for å kommentere opplysningene om sabotasje og mangelfull ettrforskning.
Innslaget kan ses her!

Vil du se med egne øyne hva passasjerene ble utsatt for? Sintef som i 1990 fikk i oppdrag å analysere fergebrannen bygde en fullskala korridor for å finen ut hva som skedde på arnestedet. Se selv! helvete er løs på under tre minutter. Gassen som utvkles er den samme cyanidforbindelsen som brukes til å henrette dødsdømte i USA



Korridoren er utbrent etter 7-8 minutter. vit da at hele tolv timer etter at en slik korridor var utbrent, mens skipet var under slep og brannfolk desperat drev slukning andre steder på båten, var det medlemmer av besetningen som iførte seg røykdykkerutstyr, tok seg inn i korridoren. saboterte et oljerør og knuste ruter i lugarene for å skape luft. Det ble avbrent minimum 400 liter olje muligens mer.

Hvorfor?

Politiet etterforsket det aldri

Les mer i boka Dødens Seilas, Scandinavian Star og gåtene