Litteraturfestival i Piacenza!

Jeg hadde gleden av å være invitert til tre dager med blues og litteratur på festivalen Dal Mississippi al Po – eller fra Mississippi til Po som det vli hjete på norsk. Festivalen er omtrent ti år gammel og jeg hadde gleden av å delta for andre gang. Jeg var også gjest i året 2008. Kombinasjonen musikk og litteratur er særdeles velegnet og denne gang foregikk arrangementene i landsbyen Travo, få mil fra Piacenza.


Pasted Graphic
Her i vektig skandinavisk samtale. Fra venstre: programleder Andrea Ferrari, undertegnede, tolken Seba Pezzani (stående), forfatter Morten Brask fra Danmark og musikkimpressario og distributør Håkan Olsson fra Rootsy Records i Malmö(foto: Valeria Fedro)

Som det framgår av bilder, var det sommerlige temperaturer 35 pluss i skyggen. Stedet hvor arrangementet ble avholdt er det også arkeologiske utgravinger fra Steinalderen.

IMG_3130
Utgtavinger i Travo


IMG_3118
Donna på sykkel foran Madonna på vegg i Piacenza


IMG_3142
Bildet over er fra Bobbio, en annen by i nærheten av Piacenza, utenfor katedralen som er tilegnet San Columbanus.
IMG_3153
Bildet viser broen over elva Trebia, broen ble bygget av romerne. Lokalbefolkningen bader. I bakgrunnen Bobbio.


IMG_3114
Donna i vindu bak stett til madonna på stett

Støtte fra NFI

Hisham Zaman og Kjell Ola Dahl har blitt tildelt manusutviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt. Hisham og Kjell Ola har tidligere skrevet manus sammen til filmene Vinterland og Før snøen faller. Begge filemenes manus ble nominert til amandaprisen. Begge filmene er høyt premiert på festivaler. Før snøen faller vant f.eks The Dragon Award for beste nordiske film på Filmfestivalen i Gøteborg i 2013. Spillefilmmanuset som de to nå er i gang med har arbeidstittelen Gjesten.

Besøk på Folkenborg Museum

Onsdag 4. februar kl 1900 vil jeg holde foredrag om gråtassen og boka på Folkenborg Museum i Mysen. Det blir stas.