Bokforedrag

Besøk i Totenvika

Lørdag 12 september klokka 16, snakker jeg om Kureren i Totenvika Kafé. Følg Fylkesvei 33, nordover fra Minnesund, Sørover fra Lena og Skreia. Vær velkommen!

Her kan du lese mer om Totenvika Galleri og Kafékureren_omslag
Gråtassdag på Tertitten!

Søndag 6 september arrangerer Urskoh-Hølandsbanen Gråtassdag og traktordag på Tertitten. Da er det mulig å ta en tur med Norges mest sjarmerende tog og beundre veteraner før og etterpå. Jeg holder foredrag om Harry Ferguson og hans store oppfinnelse – og det er mulig å kjøpe boka Gråtass – traktoren som bygde landet! Jeg gleder meg!
IMG_2974

Lys og nostalgi på Tolga og Os


Begynner innlegget med et foto av Nordlyset som flashet over himmelen da jeg kjørt fra Os bibliotek tilbake til Malmplassen gjestehus på Tolga tirsdag 17 mars. Et fantastisk lysshow bivånet sammen med Biblioteksjefen i Os, Ann Kristin Rødal, som kjørte bilen og som var sjenerøs nok til å stanse slik at den spektakulære kunen beskues (flere bilder her og her).
IMG_2918

Hadde gleden av å foredra for lydhørt publikum om Råtasser og Gråtasser i to fine bibliotek. For en mann som har en viss glede av retro stash ble det et rørende gjensyn med en av ungdommens telefonkiosker som har fått en hedersplass foran brua over Glomma på Tolga. Godt telefonmiljø.

IMG_2909

Kommende arrangementer

Jeg holder foredrag om katastrofen Scandinavian Star for Eidsvoll Rotary 2. mars.

Besøker Tolga bibliotek 16. mars og Os bibliotek 17. mars. Arbeidstittel: Om råtasser og gråtasser. Foredrar om forfatterskapet med vekt på krim og boka om Ferguson TE 20.

Gråtasskveld på Folkenborg

ferguson_brown
En Ferguson Brown modell A – som står på Folkeborg Museum

Onsdag 4. februar fikk jeg femti entusiastiske tilhørere da jeg foredro om Gråtassen på folkeborg Museum i Mysen. En svært oppegående forsamling. Og nok en gang veltet det fram gode historier om Gråtassen og bruken av den. Samlet kompetanse i et slikt forum er større enn noen bok. En flott kveld på Mysen.

Mysen Libris solgte bøker.

Og kult nok, jeg fikk ta dette bildet av museets egen Ferguson Brown modell, importert av brødrene eik i 1937.
En anne skatt på folkeborg er en vakseekte Belfast-plog. Altså den plogen som Ferguson produserte til bruk på forson traktoren fra 1917 og fram til 1939. En plog med mekanisk løft og uten toppstag.

belfastplogen
Belfast-plog montert på en Fordson.