Litteraturfestivital

Kongsberg Krimfestival 22. oktober

Jeg skal snakke om Kureren på Kongsbeg onsdag 22. oktober. Det skjer på Energimølla i regi av Kongsberg Krimfestival. Jeg deltar sammen med Jørgen Gunnarud og Mirjam Kristensen.

Gunnerud har skrevet romanen
Sju dager i september og Kristensen har skrevet romanen Jeg har ventet på deg.

Felles for alle tre bøkene er at de henter handling fra andre verdneskrig. Det er da også temaet for kvelden – det faktum at det er 70 år siden freden kom til Norge etter fem år med tysk okkupasjon.

Dørene åpner kl 18.30.

Etter bokpraten er det quiz

http://energimolla.no/kongsberg-krimfestival-3/

Litteraturfestival i Piacenza!

Jeg hadde gleden av å være invitert til tre dager med blues og litteratur på festivalen Dal Mississippi al Po – eller fra Mississippi til Po som det vli hjete på norsk. Festivalen er omtrent ti år gammel og jeg hadde gleden av å delta for andre gang. Jeg var også gjest i året 2008. Kombinasjonen musikk og litteratur er særdeles velegnet og denne gang foregikk arrangementene i landsbyen Travo, få mil fra Piacenza.


Pasted Graphic
Her i vektig skandinavisk samtale. Fra venstre: programleder Andrea Ferrari, undertegnede, tolken Seba Pezzani (stående), forfatter Morten Brask fra Danmark og musikkimpressario og distributør Håkan Olsson fra Rootsy Records i Malmö(foto: Valeria Fedro)

Som det framgår av bilder, var det sommerlige temperaturer 35 pluss i skyggen. Stedet hvor arrangementet ble avholdt er det også arkeologiske utgravinger fra Steinalderen.

IMG_3130
Utgtavinger i Travo


IMG_3118
Donna på sykkel foran Madonna på vegg i Piacenza


IMG_3142
Bildet over er fra Bobbio, en annen by i nærheten av Piacenza, utenfor katedralen som er tilegnet San Columbanus.
IMG_3153
Bildet viser broen over elva Trebia, broen ble bygget av romerne. Lokalbefolkningen bader. I bakgrunnen Bobbio.


IMG_3114
Donna i vindu bak stett til madonna på stett