Kjell Ola Dahl skriver sakprosa og reiselitteratur.

Scandinavian Star
Massedrapene ombord på fergen som gikk fra Oslo til Frederikshavn skjedde 7. april 1990. Politiet henla saken etter å ha pekt ut et av ofrene som gjerningsmann bak brannen som tok livet av 159 mennesker. Siden har etterlatte gravet saken. Det har herjet konspirasjonsteorier og fet ble sendt inn gjenopptakelsesbegjæringer hele fire ganger. alle ble avslått. Kjell Ola Dahl begynte å arbeide med denne saken i 2010. To år senere kom boka
Dødens Seilas – Scandinavian Star og gåtene.


DØDENS SEILAS
Dødens Seilas - Scandinavian Star og gåtene

Høsten 2013 startet en prosjektgruppe i politiet forberedelse til ny etterforskning. Politiet startet for alvor i 2014. Mens politiet gjennomførte avhør av nøkkelpersoner, vedtok stortinget å oppheve foreldelsesfristen for mordbrann i straffeloven. Det skjedde bare en uke før saken ville vært foreldet. Stortinget nedsatte også en kommisjonen til å granske av saken.

Kjell Ola Dahl begynte arbeidet med nok en bok. Årsaken var at politiarbeidet syntes å bære galt av sted. Det viste seg å være nødvendig. Høsten 2016 henla politiet saken på nytt. Boken
Scandinavian Star - katastrofen og skandalene ble utgitt i januar 2017.

omslag_ss2
Scandinavian Star, katastrofen og skandaleneReiselitteratur - Venezia

Venezia_omslag

Boken ble gitt ut i 2004 i serien Forfatterens guide - utgitt av Spartacus forlag. Boken består av reiseskildringer og essays.


Boka om Gråtass
Kjell Ola Dahl er driver gårdsbruket Torgunrud i Feiring, og har alltid hatt stor fascinasjon for landbrukets historie. Harry Ferguson produserte sin grå traktor fra 1946 til 1956. Boka om Fergusontraktorens historie og betydning ble gitt ut av Pax forlag i 2014. Kjærligheten til denne traktoren deles av mange, og det er fortsatt en mengde traktorer i bruk i Norge. Boka er rikt illustrert.


graatass_omslag


Sporløst Forsvunnet
Line Olberg forsvant sporløst på en ferietur til den karibiske øya Curacao. Det var problematisk med jurisdiksjon og etterforskning. Curacao hører til de Nederlandske Antiller og ingen her hjemme i Norge ante hva som foregikk av politiarbeid eller visste hvem som hadde ansvar i saken – aller minst Lines mor. Venner og arbeidskolleger engasjerte privatetterforskeren Ola Thune i saken. Høsten 2001 skrevThune og Kjell Ola Dahl boka Sporløst forsvunnet om saken, og etterforskningen.


sporløst